Familia Potereanu din satul Puhoi dezvoltă o mică afacere cu… căpşuni. Tinerii au decis să nu plece peste hotare, aşa cum o fac mulţi dintre conaţionalii noştri, ci s-au gândit să prelucreze pământul şi să cultive căpşuna. 

Iniţial au ales să investească într-o plantaţie de căpşuni, în gradina casei. Au văzut că au cumpărători, aşa că au decis să se extindă. În toamna trecută au cumpărat o jumătate de hectar şi au planta căpşuni. Nu au venituri foarte mari, dar le ajung pentru un trai decent. Ar mai avea nevoie, însă, de bani pentru tehnică.

Oleasea Potereanu, care şi administrează mică lor afacere, susţine că nu le-a fost frică să se aventureze în agricultură, chiar dacă au lucrat în alte domenii. Din banii de la nuntă, dar şi din economii, au reuşit încet, dar sigur să se extindă.

Nu spun suma exactă pe care au investit-o în afacere, dar este vorba despre câteva mii de euro. Totuşi, mai au nevoie de finanţe pentru a se dezvolta. Familia Potereanu spune că, în cel mai scurt timp, va aplica şi la programe europene pentru a putea accesa fonduri.

AUTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *