Guvernul şi-a asumat astăzi răspunderea pe modificarea Legii Procuraturii. Potrivit proiectului, prim-ministrul va selecta cel puţin doi candidaţi care vor fi propuşi Consiliului Superior al Procurorilor.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, care prevede un nou mecanism de numire a Procurorului General, o nouă componenţă a Consiliului Superior al Procurorilor, dar şi alte noi reguli ce vizează procuratura general, a fost votat în lectură finală la 16 septembrie.

În urma modificării Legii cu privire la Guvern, Ministerul Justiţiei a creat o comisie care avea sarcina să selecteze o listă scurtă de candidaţi care să fie propuşi Consiliului Superior al Procurorilor.

„Sunt gata să-mi asum această răspundere politică și să înaintez CSP-ului candidați onești în care să am încredere”, a declarat Maia Sandu.

Premierul a declarat că „oamenii cer un procuror general al dreptății”, astfel încât R. Moldova „să fie eliberată din captivitate și să nu mai poată fi acaparată de anumite găști”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *