Candidații înregistrați la funcția de primar sau consilier local trebuie să-şi suspende activitatea în funcția pe care o dețin, anunţă Comisia Electorală Centrală.

Din momentul înregistrării în calitate de concurenți electorali, își suspendă activitatea viceprim-miniștrii, miniștrii şi viceminiştrii, membrii din oficiu ai Guvernului, conducătorii autorităților publice centrale, președinții şi vicepreşedinţii raioanelor, primarii și viceprimarii, dar și pretorii şi vicepretorii.

Până acum au fost înregistrați șase candidați. Este vorba despre Ion Ceban, care deține funcția de vicepreședinte al Parlamentului din partea PSRM, Andrei Donică de la Mișcarea „Speranța- Надежда”, activist civic, Teodor Cârnaț de la Partidul „Voința Poporului”, fost membru al CSM, Valeri Klimenco de la Partidul Șor, fondator al partidului, Valeriu Munteanu de la Uniunea Salvați Basarabia, ex-deputat și ministru al mediului, precum și activistul Victor Chironda de la Partidul Forța Nouă. Alți nouă candidați așteptă să fie înregistrați.

19 septembrie este ultima zi pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de consilier local sau la funcția de primar în cadrul alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *