Forțele americane, britanice și franceze au bombardat azi dimineață 3 ținte strategice din Siria. Așa cum spunea președintele Donald Trump, este vorba despre obiective asociate cu dezvoltarea armelor chimice în Siria dictatorului Bashar al Assad, scrie portalul stiri.tvr.ro.

Este a doua oară când administrația Trump folosește forța militară în Siria, dar este cea mai amplă operațiune împotriva folosirii armelor chimice. Damascul condamnă ceea ce numește o agresiune americană și susține că a doborât 13 rachete. Rusia, prin purtătorul de cuvânt al ministerului de externe și președintele comitetului de apărare, spune că acțiunile acestei coaliții sunt o crimă împotriva întregii lumi și a umanității.

Statele Unite şi aliaţii lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar ”un număr semnificativ” dintre ele au fost interceptate de forţele siriene, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP. “Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile”, a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţia oficială de presă RIA Novosti. “Un număr semnificativ” dintre aceste rachete au fost doborâte de apărarea aeriană siriană, a adăugat Ministerul Apărării rus.

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *