Cel puţin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul şi trăgeau asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane pentru AFP, potrivit Agerpres.

Sursa citată nu a menţionat dacă există victime, însă a precizat că “atacul este în curs de desfăşurare”. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a confirmat atacul fără a oferi alte detalii.  Atacul a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a afirmat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului.

Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat în apropiere, drumurile principale care duc la hotel, situat în vestul capitalei Kabul, au fost închise circulaţiei. Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac revendicat de talibani în iunie 2011, care s-a soldat cu 21 de morţi. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine şi accesul este rezervat.

REDACTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *