8 români au murit în urma cutremurului din Italia, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe din România. Alţi 5 sunt răniţi, iar 19 sunt daţi dispăruţi. Cutremurul de miercuri care a distrus mai multe sate din centrul Italiei s-a soldat cu 268 de morţi şi în jur de 400 de răniţi, scrie stiri.tvr.ro.

O echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE din România se va deplasa de urgenţă la Roma sâmbătă dimineaţă pentru a sprijini demersurile  echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului, mai anunță sursa citată.

Accesul în oraşul Amatrice a fost închis, după noile replici seismice de astăzi. În oraş au rămas doar echipele de salvare.  Federația Patronatelor din Turismului Românesc (FPTR) a anunţat că plătește biletele de avion și câte 300 de euro pentru rudele românilor victime ale cutremurului din Italia.

Joi seara, guvernul italian a declarat stare de urgenţă în zonele afectate şi a deblocat o primă alocare de fonduri în valoare de 50 de milioane de euro pentru gestionarea situaţiei.

De asemenea, guvernul a anunţat un nou plan de prevenire anti-seismică, după ce în spaţiul public au fost formulate întrebări asupra bilanţului tragic în victime umane din această zonă cunoscută pentru acest tip de risc, mai notează AFP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *