Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la lansarea cărții de fotopoeme Olimp & Hades, Onești: Magic Print, 2020, semnată de Victoria FONARI.

În volum sunt incluse poezii însoțite de fotografii care valorifică o hartă a călătoriilor autoarei în Franța, Spania, Estonia, Germania, Italia, Ucraina, Azerbaidjan, concomitent este valorificat și Chișinăul – oraș din care nu uită să revină cu noi impresii pentru a-l descoperi de fiecare dată altfel.

La eveniment vor participa:

Galina ANIȚOI, doctor în filologie, cercetător, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC;

Dumitru APETRI, doctor în filologie, cercetător, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC;

Vladimir BEȘLEAGĂ, scriitor;

Olesea GÎRLEA, doctor în filologie, cercetător, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC;

Aurel GUȚU, artist plastic;

Victoria ROCACIUC, doctor în studiul artelor, conferențiar cercetător,Institutul Patrimoniului Culturalartist plastic.

Pe undele melodiilor grecești la instumentul buzuki: Ruxanda LIȚCAN, studentă, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Evenimentul va avea loc la 11 martie 2021, ora 11:00, blocul central, etajul II, spațiul expozițional (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”) și va fi transmis on-line pe rețelele sociale ale Bibliotecii Naționale (@BibliotecaNatională).    

Victoria FONARI este doctor conferențiar, Universitatea de Stat din Moldova, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, membru al Asociației Române de Studii Semiotice, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, autoare a 16 cărți (dintre care 4 monografii, 9 de poezii și 3 pentru copii) și peste 110 de articole științifice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *