Mai multe acțiuni culturale au avut loc astăzi în bibliotecile din țară cu prilejul Zilei Internaționale a Cititului Împreună, informează MOLDPRES.

Cu această ocazie, la Biblioteca Națională a avut loc o manifestare cu genericul ”Ce zici? Citim împreună?”, în cadrul căreia elevi de la mai multe licee au citit alături de scriitorul Alexandru Plăcintă din cartea sa ”Poveștile bunicului Alexandru”, care cuprinde 30 de povești ilustrate de autor. Tot aici, elevi de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Asachi” au citit fragmente din cărți în limba engleză.

Solicitată de MOLDPRES, directorul instituției, Elena Pintilei a menționat că evenimentul se află la a treia ediție. ”Scopul nostru este de a prezenta miraculoasa lume a cărților, de a promova cunoașterea prin poveste și cuvânt rostit cu rost. Cititul împreună, în special între adulţi şi copii, este una dintre cele mai frumoase activităţi din lume, mai ales dacă e făcută cu drag şi cât mai des. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii”, a precizat Elena Pintilei.

Potrivit  sursei citate, Campania de Promovare a Cititului cu Voce Tare/a lecturii împreună, cu genericul „Citim Împreună Moldova – 2019” presupune crearea unui mediu favorabil activităților de citire cu voce tare, încurajarea participării active a cititorilor la discuții în timpul lecturilor colective, colaborări cu instituții educaționale și de cercetare.

Tot astăzi, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, filiala ”Transilvania”, în parteneriat cu Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, a lansat programul de promovare a lecturii cu voce tare „Să re-auzim povestea”. Evenimente similare s-au desfășurat în mai multe biblioteci din țară.

Organizată de către Lit World şi marcată anual în lume din 2012, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) – este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *