Guvernul de la Chişinău a aprobat miercuri, 4 martie, o decizie cu privire la iniţierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului „Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”, transmite MOLDPRES.

Anul trecut, un grup de experți ai agenției japoneze au efectuat în cadrul instituției un studiu de fezabilitate. Timp de trei săptămâni, specialiştii au selectat echipamentul de care are nevoie Biblioteca Naţională, ca să-l poată procura pentru instituţie.

În prezent, Biblioteca Națională de la Chişinău are nevoie de echipament pentru a digitaliza patrimoniul național care se păstrează în fondurile bibliotecii: cărți, ziare, fotografii, documente audiovizuale etc. Pentru aceasta, guvernul nipon va acorda o sumă nerambursabilă de circa 400 de mii de dolari.

Creată în anul 1832, Biblioteca Naţională dispune astăzi de colecţii care înglobează 2,5 milioane de unităţi materiale în peste 30 de limbi. În 2012, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a fost distinsă cu „Ordinul Republicii”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *