Fostul președinte al României, Traian Băsescu, declară că decizia lui Klaus Iohannis de convocare a unui referendum este „neinspirată”, afirmând că ar fi fost mai bine dacă ar fi anunţat de ziua “Micii Unirii” referendum pentru unirea cu Republica Moldova.

„Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova? Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunţată de Preşedintele Iohannis, este înscrisă şi în Strategia de Securitate Naţională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află şi în Strategia Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de guvernul Cioloş”, a scris Băsescu pe Facebook.

Băsescu a afirmat că un referendum privind unirea cu Republica Moldova ar fi oferit un răspuns ferm al poporului român la „elucubraţiile” preşedintelui moldovean Igor Dodon, scrie presa de la București

„Dar, dacă tot voia anunţarea referendumului de ziua Micii Uniri, mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova. Măcar aveam un răspuns ferm al poporului român la elucubraţiile lui Dodon”, a mai scris Băsescu pe pagina sa de facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *