Irina Vlah, guvernatorul Găgăuziei, a efectuat o vizită la Bucureşti. În cadrul acestei vizite  s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu.  Ministrul Bogdan Aurescu  a spus că oferta  de cooperare şi asistenţă adresată Republicii Moldova  este dedicată  tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie.

Un lucru foarte bun. Fiecare cetăţean al Republicii Moldova merită o viaţă mai bună. Este nevoie de o colaborare mai bună, şi de schimb de experienţă, între autorităţile locale de pe ambele maluri.

Problema este că noi vorbim de Irina Vlah. Cea care a candidat la acest post din partea socialiştilor.  Principalul partid pro- rusesc. Oare şeful ei de partid, Igor Dodon, ştie ce face ea? Ce poziţie are ?

Să ne aducem aminte că ea a fost promovată intens de propaganda media rusească.  Urlă toată ziua că ea vrea Uniunea Vamală.

Păi de ce vii în România, ţară membră a UE, după bani ?

Interesant este că, din câte ştiu, mass- media din Găgăuzia nu a relatat nimic despre această vizită. Oare de ce ? Ca să nu cumva să afle lumea adevărul  ? Atunci sigur nu o să mai meargă minciuna propagandei ruseşti.

Autor:  Paul Szasz Sebes
pentru radionunta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *