Sumele alocate pentru Programul „Drumuri bune 2” vor fi recalculate așa încât distribuirea în fiecare localitate să se facă pe cap de locuitor. Declarația a fost făcută de către Gheorghe Curmei, directorul Administrației de Stat a Drumurilor, după ședința Consiliului Fondului Rutier, transmite IPN.

Administrația de Stat a Drumurilor a purces la contractarea lucrărilor pe 10 aprilie. Conform legii bugetului de stat, pentru „Drumuri bune 2”  s-a prevăzut suma de 950 de milioane de lei. Totodată, valoarea programului aprobat de Consiliul Fondului Rutier este de 1,750 mlrd. „Recalcularea se va face în baza sumei de 950 de milioane, cea bugetată. Din acești bani, 280 de milioane sunt datorii pentru lucrările executate în 2018”, a precizat Gheorghe Curmei.

Diferența dintre 950 de milioane și 1,750 miliarde urmează să fie clarificată prin politicile Ministerului Economiei și Ministerului Finanțelor, prin suplimentarea sumei sau informarea administrației să oprească lucrările, a mai spus directorul Administrației de Stat a Drumurilor.

Potrivit lui Gheorghe Curmei, dacă în urma recalculărilor în unele localități se va stabili că suma care le revine depășește valoarea contractantă anterior, antreprenorii se vor limita la valoarea contractată până la efectuarea unor noi proceduri de licitație. Iar obiectele noi stabilite conform alocațiilor pe cap de locuitor, în limita bugetului de stat pe anul 2019, vor fi achiziționate printr-o procedură nouă de licitație.

Programul „Drumuri bune” a fost finalizat, iar calitatea lucrărilor a fost verificată. „Nu avem probleme de calitate. Unde au fost sesizate, antreprenorii le-au rezolvat din contul lor”, a spus directorul Administrației de Stat a Drumurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *