Fosta șefă de la Educație Maia Sandu vine cu o AVERTIZARE! “În sistemul educațional am putea asista la o alunecare pe mai multe dimensiuni”, susține Maia Sandu. Noua administrație a ministerului de profil a dat mai multe semne proaste care vor dăuna sistemului educațional. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru portalul anticorupție.md.

„Nu vreau să fac speculații despre cum se va comporta noua conducere a ministerului, dar prima decizie de modificare a modalității de selectare a directorilor de școli este total neinspirată. În general, de-a lungul timpului, Partidul Liberal a criticat mai multe reforme inițiate de echipa precedentă, reforme care au fost apreciate de societate”, a declarat Sandu.

Totodată, Maia Sandu crede că noua conducere a ministerului implică în procesul de luare a deciziilor persoane cu reputație dubioasă, despre care actorii din sistemul educațional au păreri foarte proaste și care nu au cum să contribuie la consolidarea încrederii în instituțiile statului.  Însă cea mai mare daună, potrivit Maiei Sandu, ar putea fi intervenția în modalitatea de organizare a bacalaureatului.

În același timp, Sandu consideră că cetățenii, societatea civilă și presa trebuie să continue să ceară transparență.
Cetățenii sunt cei care trebuie să pună la stâlpul rușinii oficialii care încalcă legea sau care nu-și fac treaba bine, să protesteze și, cel mai important, să contribuie la educarea societății pentru ca, până la următoarele alegeri, să avem oameni cu gândire critică, oameni care nu pot fi manipulați”, a concluzionat Maia Sandu.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *