Pentru siguranța tuturor celor care se află în trafic, și astăzi, cu ocazia sfintelor sărbători, Poliția Națională este la datorie. Oamenii legii îndeamnă să fiți responsabili și aminteşte despre cele zece reguli pentru prevenirea accidentelor rutiere:

1. Port centura de siguranță
2. Respect regulile de circulație
3. Respect limita de viteză
4. Verific anvelopelele automobilului
5. Nu conduc sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor
6. Îmi protejez copiii
7. Acord o atenție deosebită condusului
8. Mă opresc când sunt obosit
9. Sunt politicos și atent
10. Port o cască de protecție pe bicicletă și motocicletă

https://www.facebook.com/cavcaliuc.gheorghe.md/videos/454956605250294/

În acelaşi timp, oamenii legii susţin că şoferii continuă sa urce la volan în stare de ebrietate și să conducă cu viteză excesivă. Implicarea celor peste 500 de inspectori de patrulare nu i-a împiedicat pe șoferi să apese pe accelerator sau să urce la volanul mașinii după ce au consumat băuturi alcoolice, crezând că ei nu vor fi depistați și și-au încercat norocul, astfel punându-și viața lor și a celorlalți în pericol.

În consecință, pe parcursul a 48 ore pe traseele din țară au avut loc 13 accidente rutiere, soldate cu 17 persoane traumatizate și 2 decedate. Vinovați fiind în mare parte șoferii care au condus cu viteză excesivă și fără permise de conducere.

foto: politia.md

Totodată, pentru a preveni producerea unor incidente, INP a înlăturat de la volanul masinii peste 20 de șoferi în stare de ebrietate, alții circa 300 au fost documentați pentru nerespectarea limitei de viteză, iar 9 conduceau fără permis.

Atenționăm că pe parcursul zilei de astăzi mulți cetățeni se reîntorc din localitățile rurale, din această cauză e posibil ca pe trasee să fie un flux mare de autovehicule, în deosebi la intrările în oraș sau la punctele vamale se pot crea ambuteiaje. În acest sens îndemnăm participanții la trafic să fie prudenți, răbdători și să respecte RCR pentru a ajunge la destinație fara incidente neplăcute.

Inspectorii INP în continuare sunt pe traseele din întreaga țară pentru a supraveghea buna circulaţiei. În cazul în care sunteți într-un impas nu ezitați să cereți ajutorul.

La moment în unele zone ale țării cad precipitații sub formă de ploaie, ceia ce este un risc mai sporit întrafic de accidente. Astfel, nu uitați de limita de viteză, indicatoare rutiere și atenția la volan.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *