Centrul Raional de Tineret Cimișlia și-a desemnat câștigătorii la concursurile de fotografie, eseu și slogan. Tinerii au avut la dispoziție o lună pentru a depune dosarele. În competiție s-au înscris tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani, pasionați de scris și de arta fotografică.

În total, la concurs s-au înregistrat 15 tinerii, dintre care doar 7 au luat locuri premiante.

La categoria fotografie  ,,Tinerii prin obiectiv” premii au luat:

 Hițuc Alexandru – locul III

 Patrichios Alexandra – locul II

 Dascăl Vasile – locul I

La categoria ,,Cel mai bun Slogan al Centrului de Tineret Cimișlia”:

 Ana-Maria Cicate – locul I

La categoria eseu cu tema ,,Sunt tânăr și pot!” au fost premiați următorii învingători:

 Mogîldea Valeria – locul III

 Rusu Anastasia- locul II

 Hițuc Liudmila – locul I

Deținătoare locului II la categoria foto, Alexandra Patrichios afirmă: ,, Am rămas plăcut surprinsă de acest concurs, nici nu m-am așteptat că voi lu-a un loc premiant, aștept cu nerăbdare ediția din anul viitor și deasemenea îndemn toții să se implice în astfel de proiecte, să-și depășească fricile și să devină m-ai curajoși, societatea nu mușcă.”

                    Alexandra Patrichios

Managerul Centrului de Tineret Cimișlia, Nina Trofimenco spune: ,,Scopul organizării concursului a fost concentrat pe stimularea participării tinerilor în activități de promovare a necesităților și nevoilor primordiale a unui tânăr, în promovarea culturii și dezvoltarea tinerilor.  Deasemenea ne propunem să organizăm asemenea concursuri pe viitor, deja pe alte tematici.”

                  Vasile Dascăl

Deținătorul locului I la categoria foto, Vasile Dascăl susține: ,,Concursul a fost foarte interesant, aș spune că a fost o provocare pentru mine, și asta m-a motivat să continuu în domeniul artei fotografice. Mi-aș dori în viitor să devin un fotograf cu renume, conștientizez faptul că pentru a deveni cel mai bun, trebuie să depun multă muncă și efort. Pot  spune cu certitudine faptul că mereu tind să-mi ating scopurile. Fotografiile le-am realizat  cu telefonul mobil, și  pentru a redacta, am folosit aplicațiile Google Camera, PiscArt, Snapseed.”

                Vasile Dascăl

La evenimentul de premiere a participat și șefa Secției Cultură Tineret și Sport a Consiliului Raional Cimișlia, Iulia Cojocaru.

Premiile au fost oferite în funcție de clasament, locul I – 1000 de lei, diplomă; locul II- 700 de lei, diplomă; locul III- 500 de lei, diplomă.

AUTOR: Ludmila Hițuc, student, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *