Circa 500 de sportivi din șase țări și-au anunțat prezența la primul ultra trail din Republica Moldova, VOLVO ULTRA RACE, care va avea loc în data de 29 iunie 2019, în rezervația naturală de cerbi din preajma Vinăriei Poiana. Alături de sportivii amatori de pe ambele maluri le Nistrului, vor participa și amatori dde trail running din SUA, Germania, Italia, Portugalia, Bulgaria și România.

Sportivii vor concura pe trei distanțe: ULTRA (67 km), MARATON (36 km) și CROSS (10 km), traseul trecând, în cea mai mare parte, pe potecile umbrite din Codrii din zonă. Ei vor fi susținuți pe traseu de peste 40 de voluntari.

Competiția VOLVO ULTRA RACE face parte din proiectul Asociației Obștești RunMoldova de promovare a zonelor cu potențial turistic major din Republica Moldova, cum ar fi zona Codrilor, zona Rezervației Orheiul Vechi și alte destinații naturale, culturale și istorice, cu potențial turistic.

Competițiile RunMoldova din anul 2019 sunt organizate cu suportul Partenerilor Generali – Volvo Cars Moldova, www.suedzucker.md și Medpark International Hospital, în parteneriat cu Ministerul Educației Culturii și Cercetării  și Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Parteneri ai competiției sunt 21K Sports, Franzeluța, Кладовая здоровья -Heel/ Comoara sănătății -Heel, Garmin Moldova și Relaxa Aromatherapy.

Comfortul pe traseu este asigurat de Radler, Gourmet – Supermarket de Bon Ton, Red Bull și Nakana Motorsportadventure, iar grija sportivilor va fi purtată de voluntarii Meteora și specialiștii KinetoTerra – Centru de Recuperare Medicala!

Fiecare concurent, indiferent de distanța selectată, participă automat la o tombolă cu premii mari, oferite de Garmin Moldova, 21K Sports și Relaxa Aromatherapy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *