Operatorii de telefonie mobilă din Republica Moldova recomandă clienților săi să ignore apelurile sau SMS-urile de la numere internaționale necunoscute cu subiectul „Te rog, sună-mă”.

Asemenea apeluri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Reapelând aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, muzică sau linişte.

Asemenea bip-uri sunt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi. Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision.

Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sunt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului. La rândul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *