Dacă de Paștele Blajinilor vei primi pomene pe care nu le vei putea folosi sau îți vor rămâne din cele pe care le-ai cumpărat tu, nu-ți fă griji! Conform Centrului Național pentru Protecția Consumatorului, le vei putea returna la magazine într-un termen de 14 zile, transmite regional.md.

Consumatorul este în drept să ceară vânzătorului în unitatea de comerţ de unde a fost procurat, în termen de 14 zile, înlocuirea unui produs nealimentar de calitate corespunzătoare cu un produs similar celui procurat, dacă acest produs nu-i convine ca formă, gabarit, model, mărime, culoare sau dacă nu-l poate utiliza conform destinaţiei din alte cauze, DOAR CĂ trebuie să țină cont de unele cerințe obligatorii, precum:

ATENȚIE! Legea obligă agentul economic să înlocuiască produsul, nu să accepte returul. Dacă produsul necesar pentru înlocuire, solicitat de consumator, lipseşte, vânzătorul este obligat să-i restituie contravaloarea produsului. Refuzul vînzătorului de a înlocui, în condiţiile legii, în termen de cel mult 14 zile calendaristice, un produs nealimentar de calitate corespunzătoare cu un produs similar celui procurat, dacă acest produs nu-i convine consumatorului ca formă, gabarite, model, mărime, culoare sau dacă, din alte cauze, nu-l poate utiliza conform destinaţiei sau de a restitui, în condițiile legii, contravaloarea produsului, se sancţionează cu amendă de la 1500 la 3000 lei aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 4500 la 6000 lei aplicată persoanei juridice.

Iată unele produse (cele mai uzuale de această sărbătoare de pomenire a răposaților) care nu pot fi înlocuite în 14 zile calendaristice:

***articol realizat de regional.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *