De când Igor Dodon a devenit președintele Republicii Moldova, soția acestuia are o misiune “dificilă”. Ca oricare primă Doamnă a statului trebuie să se dedice unei activități. Ei bine, GALINA DODON s-a apucat de acte de caritate. Criticile nu au întârziat să apară. Totuși, Ecaterina Meaun -o mamă care a adoptat un copil acum câțiva ani a decis să nu vină cu… critici la adresa primei doamne a țării, ci cu anumite sugestii, pe care, speră Ecaterina, le va lua în calucl și va ține cont de ele Galina Dodon.

Într-o postare pe facebook, Ecaterina Meaun scrie că are anumite aşteptări de la Prima Doamnă a Republicii Moldova. Portalul radionunta.com redă integral conținutul cu sugestii pentru Galina Dodon:

“Problemele copiilor abandonați sau lipsiți de grija părintilor sunt mult mai profunde şi ele necesită o cu totul altă abordare, decât oferirea de obiecte de consum. Sunt necesare şi acestea, dar ele se termină, iar problemele rămân şi viața acelor copii rămâne la fel de grea şi fără nici o perspectivă.

Copiii din zona de risc au nevoie de integrare socială, de posibilitatea de a se dezvolta, de a fi ocupați cu ceva, de a învăța o meserie, de a-şi lărgi orizonturile, de a fi pregătiți de viața matură, în aşa fel, încât ei, la rândul lor să meargă pe o altă cale, decât cea a părinților lor.

Copiii sunt ca nişte semințe, pe care plantându-le într-un sol fertil şi oferindu-le grija cuvenită, vei obține rezultatele cele mai frumoase. Imi permit să spun asemenea lucruri nu din auzite. Am fost şi eu o mică primă doamnă de raion şi am făcut şi eu donații de obiecte de consum, crezând că sunt importantă şi că fac lucruri minunate. Şi totuşi eu am depăşit nivelul acestei percepții rudimentare cu privire la necesitățile reale ale copiilor din zona de risc. Am făcut mai multe donații de acest gen, dar acțiunea cea mai valoroasă şi cu impact asupra copiiilor a fost excursia organizată la Chişinău, unde copiii au vizitat mai multe locuri din oraş; să-i fi văzut cum se jucau in Grădina Publică Ştefan cel Mare, de rând cu toți copiii şi cu ce entuziasm spuneau că în sfârşit au văzut monumentul lui Ştefan cel Mare in realitate!!!
Nu vorbesc de fetita căreia i-am dat o nouă şansă la viață normală, s-o văd cum creste şi se dezvoltă frumos.

Am idei frumoase ce s-ar putea de făcut, am şi dorință, dar eu sunt limitată în posibilități.

Prima Doamnă, însă, are toate uşile deschise. Dânsa are posibilități enorme de atragere a donatorilor interni şi externi şi să dezvolte proiecte care le-ar oferi copiilor şanse la viață.”

Echipa radionunta.com speră că prima doamnă a țării va ține cont de aceste sugestii.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *