Arta din Moldova poate concura la calitate cu cele mai renumite lucrări din afară. Anume acest lucru i-a mobilizat pe trei tineri din Republica Moldova să creeze prima platformă on-line, unde artiștii din țară pot să-și expună lucrările. Galeria virutală vine promoveze activitatea fiecărui pictor care doreşte să devină cunoscut, anunță știrile TVR.

Ideea lansării primului portal de artă contemporană în Moldova i-a apărut lui Traian acum doi ani după ce a avut o discuție cu un artist din Germania, care spunea că în Moldova se face cultură. Reîntors la Chișinău, Traian împreună cu alți doi colegi au decis să facă din arta națională un produs competitiv atât pe intern, cât și în afară.

Asemenea galerii virtuale de artă sunt doar în Statele Unite, Marea Britanie și Germania. Acum, se lucrează ca portalul vintage din Moldova să fie competitiv și pe piața internațională.

Nonconformismul și abstractul sunt atu-urile pieței și de asta se ține cont.

Un alt proiect la care lucrează acum cei trei tineri este crearea unui Art Factory. Este vorba despre un incubator pentru zece tineri artiști din Republica Moldova. Timp de o jumătate de an aceștia vor realiza 400 de lucrări, care, ulterior, vor fi prezentate la peste 16 expoziții naționale și internaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *