A fost lansată campania de crowd-funding pentru promovarea filmului animat de scurtmetraj “In Exile” în mai multe festivaluri internaționale.

“In Exile” este un film animat de scurt metraj producția căruia a fost terminată în anul 2016. Filmul atinge o temă socială și vorbește despre copiii lăsați în urmă de către muncitorii migranți plecați peste hotare.

ALEXANDRU KURILOV, regizorul filmului

Este primul film de acest gen realizat la noi în țară, care utilizează mediul animației ca să relateze o poveste la o temă atât de sobră și dureroasă pentru regiunea noastră.

Proiectul a fost realizat de o echipă mică, formată din 3 oameni, din cadrul studio-ul de producție “Kurilov Group Creative Studio”, care activează pe piața din țara dar și cea internațională de 10 ani. De la scrierea scenariului până la produsul final s-au scurs 6 ani, timp în care echipa a făcut numeroase încercări să găsească susținere financiară pentru proiect, atât în sectorul public cât și în acel privat, însă fără succes.

În anul 2013 a fost lansată o campanie de crowd-funding pentru producția filmului. La acel moment aceasta a fost cea mai de succes campanie din Republica Moldova și a reușit să adune peste 7000 dolari SUA, bani care au permis echipei să înceapă munca asupra filmului.

În 2014 și 2015 respectiv, după multe căutări, proiectul a fost susținut de către parteneri străini – Biroul de Cooperare a Elveției și Ambasada Olandei la București. Însă comunitatea on-line care a susținut proiectul financiar sau prin promovarea ideii acestuia, sunt oamenii cărora echipa le datorează existența proiectului.

Pe parcursul ultimului an “In Exile” a rulat la peste 40 de festivaluri internaționale, în 18 țări, pe 4 continente. Lucru care este remarcabil pentru un proiect independent dintr-o țară ca Republica Moldova. Echipa “Kurilov Group Creative Studio” contează pe ajutorul comunității locale și internaționale și face APEL către toți cei care vor să susțină filmul printr-o contribuție financiară sau distribuirea informației despre campanie.

Mai multe despre această campanie găsiți pe www.indiegogo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *