Regina Marii Britanii, 94 de ani, și ducele de Edinburgh, 99 de ani, și-au marcat cea de-a 73-a aniversare a nunții prin lansarea unei fotografii, informează BBC, citat de presa internațională.

În fotografia realizată de Chris Jackson, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi prinţul Philip apar privind o felicitare primită de la prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis, copiii ducelui și ducesei de Cambridge.

Fotografia a fost făcută, săptămâna trecută, la Castelul Windsor. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și prințul Philip s-au cunoscut la nunta principesei Marina a Greciei şi Danemarcei cu principele George, Duce de Kent, în 1934.

Regina Elizabeth II şi prinţul Philip. Sursa: BBC

După o a treia întâlnire, în iulie 1939, viitoarea regină, care avea vârsta de 13 ani, s-ar fi îndrăgostit de Philip şi au început să ţină o corespondenţă, potrivit royak.uk.

Elisabeta şi Philip s-au logodit în secret în 1946, iar regele George VI a ordonat ca orice angajament formal să fie amânat până ce fiica lui urma să împlinească 21 de ani, în aprilie 1947.

Logodna lor a fost anunţată oficial pe 9 iulie 1947. Slujba de cununie a prinţesei Elisabeta a Marii Britanii cu prinţul Philip a avut loc pe 20 noiembrie 1947, în Abaţia Westminster, la Londra.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *