Autoritatile din Ucraina au anuntat ca angajatii efectueaza mai multe verificari manuale, pentru a stabili nivelul de radiatii. Aceste masuri au fost luate in urma atacurilor cibernetice, care au lovit mai multe institutii guvernamentale si companii din Ucraina. 
Un reprezentant al Consiliului de Securitate de la Kiev a delcarat ca exista semne care dovedesc implicarea rusilor in valul de atacuri cibernetice care a lovit institutiile din Ucraina. Atacul da semne ca se raspandeste rapid in intreaga lume si a blocat deja sistemele informatice ale unor companii si firme din Spania, Marea Britanie, Danemarca si Rusia. Compania petroliera rusa Rosneft, dar si compania daneza Maersk, au anuntat ca sistemele lor informatice sunt pertubate. Aceleasi probleme exista si in sediile din Marea Britanie si Irlanda.

Vicepremierul ucrainean a anuntat ca sistemul informatic guvernamental a cazut, iar surse din Ministerul de Interne au precizat ca este vorba de o versiune a ransomware-ului WannaCry, care a afectat, in luna mai, peste 200.000 de calculatoare din mai mult de 150 de tari. O agentie guvernamentala din Elvetia a anuntat reaparitia unui virus ransomware, numit Petya, care a cauzat probleme in principal in Ucraina, Rusia, Marea Britanie si India.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *