Fostul ministrul al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, somat să aducă scuze publice după ce pe timp cât a fost ministru a instalat în sediul Ministerului Afacerilor Interne un crucifix. Decizia a fost luată de către Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii, care cere actualei conduceri a ministerului să scoată obiectul religios, scrie tvrmoldova.md.

Astfel, în termen de zece zile de la recepţionarea deciziei, Andrei Năstase urmează să aducă scuze publice, iar Ministerul Afacerilor de Interne – să înlăture simbolistica religioasă de pe holul instituţiei şi să asigure protecţia/salvgardarea neutralităţii serviciului public şi a principiului secularismului.

Plângerea a fost depusă de Corneliu Gandrabur, care a făcut referire la încălcarea mai multor aliniate din diverse documente, cum ar fi Constituţia Republicii Moldova, Legea cu privire la asigurarea egalităţii, la libertatea de exprimare privind cultele religioase şi altele. Consiliul a decis că ex-ministrul de Interne, a instigat atunci la discriminare pe criteriul de convingeri.

Decizia respectivă poate fi constestată în termen de la 30 de zile la Judecătoria Chişinău.

Amintim că, la 15 septembrie 2019, Andrei Năstase a instalat un crucifix pe peretele din holul Ministerului Afacerilor Interne. Gestul ministrului de atunci a stârnit un val de critici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *