Fostul ministrul al Internelor, Andrei Năstase a reacţionat pe pagina sa de socializare cu privire la decizia Consiliului pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii, care cere actualei conduceri a ministerului să scoată obiectul religios, şi-l somează pe Năstase să aducă scuze publice după ce pe timp cât a fost ministru a instalat în sediul Ministerului Afacerilor Interne un crucifix. 

Redăm mai jos mesajul integral al lui Andrei Năstase:

“Inițiativa de a aduce în cadrul unei instituții fundamentale a statului nostru mai multă unitate, moralitate și credință, respect pentru înaintași, pentru polițiștii căzuți la datorie, inclusiv în războiul de pe Nistru nu discriminează și nu împarte oamenii, ci îi adună în jurul unui set de valori corecte și puternice.

Republica Moldova suferă încă și se află angajată pe un drum extrem de dificil pentru a reuși să se definească cu fermitate drept o democrație autentică și modernă. Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot susține drumul pe care Republica Moldova trebuie să-l parcurgă până la momentul în care se va putea așeza în rândul țărilor libere, democratice, europene.

Veți găsi astfel de simboluri în clădiri extrem de importante din toată Europa, începând cu Parlamentul României până la instituțiile Germaniei, Austriei, Greciei sau Italiei. Morala creștină a fost, este și va rămâne universală, iar simbolurile acesteia nu discriminează, ci dimpotrivă.
Platforma DA și le-a asumat și ca parte a familiei politice popular-europene.

Asumarea declarațiilor publice și a tuturor acțiunilor mele este una din calitățile care mă definesc ca om, ca persoană responsabilă și om politic.

Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!

Știu bine că niciodată, dar absolut niciodată, o cruce făcută din curată credință și asumată morală creștină nu va face rău nimănui, ci doar bine tuturor.

Din păcate pentru generația noastră, a celor care suntem martorii unei restaurații violente a oligarhiei în Republica Moldova, adevărul este foarte trist și de această dată. Nu despre crucifix este vorba în decizia acelui Consiliu, ci despre Andrei Năstase care trebuie, în baza unui plan foarte bine pus la punct, să fie din nou linșat mediatic și compromis.

Aș fi vrut aceeași determinare din partea instituțiilor statului în cazuri cu adevărat reale, în special a profanării simbolicii de stat de către președintele Dodon, prin scoaterea crucii din stema R. Moldova.
Aștept să văd cum Dodon și ministrul său de interne vor îndrăzni să scoată Crucifixul și din MAI. Ce va urma? Răstignirile din întreaga republică?
Răspunsul meu, mai ferm ca niciodată, este limpede – Niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *