Cel mai periculos lucru în viața deloc ușoară pe care o trăim este să (nu) știi că ești înconjurat de persoane care urăsc tot ce le cade în fața ochilor. Cineva îmi spunea că e firesc să fie așa, că societatea funcționează cu bune și cu rele, iar traiul fără specimene negre în cerul gurii nu are culoare, scrie Ghenadie Râbacov pe blogul său.

Să fie răul mai colorat decât binele? Oare chiar întunericul a ajuns să fie mai plăcut și mai „benefic” rațiunii și sufletului? O fi devenit bezna normalitate, dar, totuși, nu este mai potrivită, mai plăcută și mai liniștită o lume plină de aroma vorbelor sincere, mireasma cuvintelor duioase, culorile vii ale dragostei și cântecul miraculos al prieteniei?!

Luptăm pentru existență într-un mediu uman bolnav până în măduva oaselor. Oamenii, (auto)transformați în animale, îmbibați cu sălbăticie, detestă totul, invidiază și aruncă venin în stânga și în dreapta, își varsă amarul până și asupra fraților de sânge, avertizează, blamează, înjură, ucid la direct și figurat, distrug destine și se înfrățesc chiar cu Satana pentru a-și atinge anumite scopuri meschine. Este felul lor de a admira și a iubi pe cei care sunt altfel decât ei!

Izvorul răutății este ura! Răutatea începe acolo unde sfârșește omenia, ea macină fără cruțare spiritul și mintea. A devenit aproape imposibil să fii uman într-o societate totalmente dezumanizată.

În pofida urii nemărginite, a mediocrității și prostiei care au invadat universul, aleg să fiu departe de aceste metehne ale veacului. Nu vreau și refuz categoric să caut căldura răutății doar pentru a obține ceva! Nu mă interesează cum sunt alții și nici stările rușinoase și nătânge care le asigură starea de bine, confortul fizic și material, sau mai degrabă inconfortul confortabil. Nimic nu e mai presus decât confortul spiritual și moral, decât demnitatea și integritatea.

„Ce larg ar fi pământul, dacă nu l-ar strâmta ura” – zicea scriitorul Alexandru Vlahuță. Cu cât ești mai cult și dai dovadă de bun simț, cu cât ești mai rebel și critic la toate nelegiuirile care au loc pe pământ, cu atât devii mai incomod. Pentru națiunea română, acest fenomen are și o explicație istorică, rădăcinile fiind de sorginte sovietică. Știm cu toții că intelectualitatea românească, mai ales cea din Basarabia, a fost nimicită prin metode sadice. Astăzi, ca și în vremurile staliniste, se spală creiere și sunt promovați moștenitorii certificatului de om al urii, răzbunării și crimei. Grandomania a atins cote maxime, încât dorința de putere nu mai poate fi controlată. Bacteria purei materialități și superficialități a generat arme care rănesc și omoară oameni corecți, onești, sensibili, nevinovați. Din niște copii ai lui Dumnezeu, născuți din dragoste părintească, unii s-au transformat în ucigași: ucid valori, calcă în picioare lucrurile sfinte, sapă groapă oricui și fără nici un dram de remușcare sau sentiment de vinovăție. Filistinii, plini de invidie, idei mărunte și dezgustătoare, au devenit un soi de marfă, filosofași sub-papucari ai criminalilor de la guvernare.

Nu te cunosc, dar te urăsc – acesta pare a fi mesajul de salut al mentalității de turmă.

Detalii găsiţi pe rabacov.net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *