Chiar dacă nu au mai rămas trei luni de vacanţă, tot vă mai puteţi permite măcar câte o ieşire de weekend din când în când. Ori să vă căutaţi deja bilete pentru la toamnă, când este mai ieftin totul. Deutsche Bank a analizat costurile unui city break în 51 de oraşe din lume şi le-a introdus într-un top, de la cel mai scump la cel mai puţin costisitor, scrie businessexpress.ro.

Astfel, oraşul Istanbul din Turcia a fost considerat de către Deutsche Bank cea mai bună şi mai ieftină destinaţie de weekend, experţii calculând că un weekend acolo în acest an costă 711 dolari, mai puţin de jumătate din cât ar cheltui un cuplu la New York. O îmbinare de est cu vest, Istanbulul este cel mai bine de vizitat primăvara sau toamna, potrivit celor de la Lonely Planet. O altă opţiune de luat în calcul din punct de vedere al costurilor este Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde un weekend în doi ar costa 754 de dolari, potrivit cercetării.

Top 10 cele mai ieftine destinaţii pentru un city break

La polul opus, oraşul Milano din Italia a fost numit cea mai scumpă destinaţie. Un weekend în Milano ar costa 2.706 dolari, potrivit Deutsche Bank, cu 66% mai scump decât un weekend în New York, unde ar fi aproximativ 1.631 de dolari.

Top 10 cele mai scumpe destinaţii de city break

Analiza s-a bazat pe tariful pentru două nopţi la un hotel de cinci stele, două mese la un pub sau bar pentru două persoane, două cine la restaurant pentru două persoane, închirierea unei maşini pentru două zile, două pahare de bere, patru litri de băuturi răcoritoare sau apă şi un pic de shopping. Analiza nu a inclus costul biletelor de avion.

100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *