Schimbările, pe care Donald Trump le-a efectuat în ultimele săptămâni la nivelul administrației sale, indică o schimbare majoră de abordare în chestiunea dosarului nuclear iranian și al Coreei de Nord.

De asemenea, la nivelul CIA, prin numirea Ginei Haspel, se dorește repoziționarea Agenției în Orientul Mijlociu, unde Teheranul este principalul susținător al terorismului din regiune. Analistul de politică externă, Andrei Vlăsceanu a declarat pentru portalul jurnalistii.ro, că  președintele S.U.A., Donald Trump va pregăti mutări considerabile pe axa anti-Teheran, deoarece regimul Ayatollahului Ali Khamenei este considerat unul dictatorial, fiind susținut de Garda Revoluționară.

Vlăsceanu a mai subliniat faptul că Trump va încerca din nou să anuleze Acordul nuclear semnat cu Iranul în 2015.

”În iunie 2017, ofițerul Michael D’Andrea este numit la conducerea operațiunilor CIA privind Iranul, având deja experiență în conducerea echipei de localizare a lui Osama Bin Laden. A doua mutare a fost numirea Ginei Haspel, o persoană din interiorul Agenției, ca șef al CIA, în locul lui Mike Pompeo. Ea a intrat în 1985 în sistemul de intelligence american, devenind “faimoasă” în perioada când a condus programul CIA de torturi în timpul Administrației Bush. Urmează să fie audiată în Senatul SUA pentru confirmare, urmând să aibă parte de o serie de întrebări dificile, având în vedere istoricul profesional”, a declarat Andrei Vlăsceanu pentru sursa citată.

Potrivit acestuia, CIA va analiza cu atenție acțiunile Iranului din Orientului Mijlociu, întrucât Teheranul finanțează terorismul prin intermediul milițiilor Hamas și Hezbollah.

Întregul comentariu îli găsiti pe jurnalistii.ro.

REDACTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *