Mândrie națională, pe arenă mondială. După ce s-a dus vestea că documentarul “Eva noastră” de Ana Gurdiș va avea premieră mondială la TIFF, am decis să aflăm la clad care este reacția autoarei filmului și ce simte ea că lucrarea video va fi în văzul tuturor. Pentru Ana Gurdiș vestea că documentarul ei se va bucura de succes internațional a fost una șocantă, în cel mai bun sens al cuvântului.

ANA GUDRIȘ, regizor “Eva noastră”

Faptul că “Eva noastră” va avea premieră mondiala la TIFF reprezintă un succes comun al oamenilor implicați în procesul de realizare a filmului. Înseamnă că poveștile de viață a oamenilor cu dizabilități prezintă un interes și că poate acest film va stârni discuții în rândul autorităților și a celor care iau decizii. Pentru mine personal, anunțul că am fost selectați la TIFF a fost șocant, a venit în cel mai potrivit moment și mi-a spulberat toate dubiile. Acum urmează să îmi adun gândurile și să încep un nou proiect de film documentar.

Ana Gurdiș a mai declarat pentru portalul radionunta.com că, ea împreună cu Alex Smiricinschi (operatorul) o să fie prezenți la TIFF. Mai mult, tânăra regizoare spune că planifică un proiect de film documentar nou, despre care vom afla în cel mai scurt timp, a mai povestit Ana pentru portalul nostru.

Precizăm că, la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura în perioada 23 iulie – 1 august, la Cluj-Napoca, participă un număr impresionant de 45 de titluri, dintre care 32 de lungmetraje și 13 scurtmetraje. Printre lucrările ce se vor bucura de atenția publicului va fi și documentarul “Eva Noastră” semnat de Ana Gurdiș și turnat la studioul TeleFilm Chişinău. Eva noastră, regizat de Ana Gurdiș va fi prezentat la secțiunea Ce se-ntîmplă, documentarule?, premieră mondială.

Filmul „Eva Noastră” a fost realizat în cadrul atelierului practic „Planificarea şi realizarea filmelor documentare despre drepturile omului şi problemele sociale” – parte a proiectului „Promovarea standardelor Europene în reglementarea domeniului audiovizualului în Republica Moldova”, implementat de Consiliul Europei în Moldova.

AUTOR: Vitalie Guțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *