Amabsadorul Republicii Moldova în Franța, Oleg Serebrian a fost decorat la Palatul Orsay, sediul M.A.E. al Franței, Ordinul Național de Merit, în grad de “Mare Ofițer”. Distincție de stat este oferită de președintele Franței cetățenilor francezi, în anumite împrejurări și cetățenilor străini, care s-au remarcat prin realizări civile și militare. Scrie pe pagina de facebook diplomatul moldovean.

Tot Serebrean punctează că, de regulă, francezii sunt extrem de zgârciți la distincții. Tocmai de aceea e cu atât mai mare onoarea de a fi în grupul restrâns al celor decorați.

“Cum i-am spus și dlui ambasador Eric Fournier, șeful Direcției Europa de la ministerul francez de Externe, pentru mine această distincție înseamnă mai mult decât o recompensă morală pentru modesta contribuție pe care am avut-o la întărirea relațiilor dintre țările noastre: e un semn de prețuire pentru țara mea, pentru poporul ei. E o distincție pe care o împart cu miile de moldoveni din Franța, oameni care fac cinste Republicii Moldova mai mult decât unii dintre demnitarii ei”, mai scrie Oleg Serebrean pe pagina sa de facebook.

Mandatul de ambasador al Republicii Moldova în Franța al lui Oleg Serebrian se încheie mâine. Totuși, diplomatul spune că va rămâne pentru tot restul vieții un neobosit „ambasador netitular” al prieteniei moldo-franceze.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *