Într-un interviu pentru blogul său, Diana Botnaru discută cu jurnalistul Vitalie Guțu, care în fiecare dimineață face sport, iar acest lucru îl putem observa și din fotografiile motivaționale pe care le face și le postează pe rețelele de socializare. De profesie jurnalist, Vitalie a fost de acord să ne motiveze și pe noi la “dimineți în mișcare”.

Diana Botnaru: Aș începe prin a spune: Mai rar Bărbați ca tine! Ce reprezintă sportul în viața ta ?

Vitalie Guțu: În primul rând, aș vrea să îți mulțumesc mult, pentru că m-ai ales pe mine să vorbesc despre sport, deși sunt mulți alți bărbați din Republica Moldova, care practică sportul, fie el de performanță sau la nivel de amator. În general, pentru mine sportul reprezintă astăzi un fel de a mă exprima, o metodă prin care reușesc să mă relaxez, să-mi adun ideile, poate să pun la cale anumite proiecte, dar în același timp mă încarc de energie pozitivă și, cumva, încerc să fiu în unison cu mișcarea.

Diana Botnaru: Cât de important este acest “factor” în viața unui om ?

Vitalie Guțu: După mine, este destul de important să faci sport, indiferent ce fel de gen. Doar că fiecare persoană decide să-l practice sau nu. Eu duc un stil de viață sportiv, dacă pot să-i spun așa, de câțiva ani, dar până atunci nu prea mă gândeam la mișcare și tot ce înseamnă exerciții fizice. Aveam alte “priorități”, dar mai puțin, pe agenda mea, sau chiar deloc se regăsea sportul. Abia acum, mi-am dat seama că sportul este ceva prin intermediul căruia poți să redai: stări, emoții, responsabilități, spirit civic, ambiție și sănătate.

 

Diana Botnaru: Cine te-a provocat să începi “dimineața în mișcare” ?

Vitalie Guțu: Diminețile prin mișcare este o provocare pe care eu mi-am lansat-o mie însumi. O provocare care la început era destul de complicată și greu de învins. Dar iată că după aproape mai bine de un an, practic fiecare dimineață devine o stare de bine și intensă.

Diana Botnaru: Ce motivație poți să le dai celorlalți pentru a începe azi și nu luni ? Deși pozele tale matinale sunt mai mult decât motivante.

Vitalie Guțu: Știi, nu pot da sfaturi, pentru că fiecare persoană decide când începe să facă sau nu sport. Nu contează, de azi sau de luni. Este important să pornească motorul mișcării atunci când își dorește anumite schimbări. De regulă, faci sport sau alt gen de activitate, când îți dorești o transformare. Mă bucură faptul că, fotografiile mele inspiră oamenii, fie ei chiar și doi. Voi continua să fac mișcare, în primul rând pentru mine și pentru starea mea de bine. Iar dacă acest lucru poate motiva pe cineva este binevenit în lumea sportului.

Alte detalii, aflați de pe blogul dianabotnaru.wordpress.com.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *