Precipitațiile abundente din ultimile ore au pus în alertă Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale. Conform informațiilor operative, ploi abundente au fost înregistrate în localitățile Țînțăreni, Bulboaca, Speia, Botnărești, Geamăna, raionul Anenii Noi.

În urma precipitațiilor în mai multe gospodării din raionul Cimișlia apa a intrat în curțile oamenilor, iar pompierii au fost solicitați pentru pompare. De intervenția echipelor de salvatori este nevoie și în localitatea Țînțăreni, Anenii Noi unde echipajele ajută oamenii. Conform informației prealabile în localitatea Puhoi, raionul Ialoveni, torentul de apă a blocat traseul de la intrarea în localitate.

La fața locului pentru deblocarea autovehiculilor lucrează două echipaje de pompieri. Salvatorii au deblocat 6 autoturisme și 2 autobuze cu pasageri. Serviciul Situații Excepționale monitorizează situația din țară și intervine de urgență în cazul în care oamenii se află în situații de risc. Mai mult, salvatorii îndemnă cetățenii să nu iasă din locuințe în caz de averse puternice și să apeleze de urgență serviciul 901 în situații excepționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *