Mai multe fotografii ale tânărului artist Vlaicu Bunduchi, expuse iarna trecută la Galeria Meru din Iaşi, au fost preluate de un portal din China – „The Paper”. Colecţia „Fin 14” cuprinde 14 fotografii cu tineri din Finlanda, unde studiază artistul, şi au fost făcute în spaţiul lor privat, titrează agenția de știri IPN.

Editorul „The Paper” i-a scris lui Vlaicu Bunduchi după ce a observat una dintre fotografii, „Două pisici”, trimisă la un concurs şi publicată pe  www.smithsonian.com. Aceasta i-a propus artistului să-i trimită mai multe fotografii însoţite de descrieri pentru fiecare.

Pe 20 aprilie, cu o zi până Vlaicu Bunduchi să împlinească 21 de ani, fotografiile sale au apărut pe site-ul chinezesc  http://m.thepaper.cn/newsDetail_forward_1319622, care are circa 10 milioane de abonaţi, mai scrie sursa citată.

Vlaicu Bunduchi este student la Iaşi. Din toamna anului 2014, se află în Finlanda cu bursa Erasmus, unde studiază la Facultatea Cultura Media, specialitatea Fotografie. La începutul acestei săptămâni, tânărul pleacă la Stockholm, Suedia, pe 9 zile pentru un nou proiect fotografic.

AUTOR: Alexandra Șaiman, corespondent MOLDOVA 9

GALERIE FOTO:

4 5 6 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *