Chiar dacă încearcă să dezvolte comuna și colaborează cu diverși agenți economici, activitatea acestor din urmă este supusă unor influențe politice și geopolitice, și duce la stoparea unor investiții. Declarația aparține primarului comunei Budești, Nina Costiuc, și a fost făcută în cadrul emisiunii “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”.

NINA COSTIUC, primarul localităţii Budesti, mun. Chișinău

Anul trecut am reușit prin FISM să termoizolăm grădinița din Budești și să amenajăm șapte pavilioane de joacă pentru copii. Ne preocupă noile proiecte. Prioritatea este dezvoltarea infrastructurii. Am reușit să dezvolt localitatea cu ajutorul agenților economici.

În cadrul aceleeași emisiuni, primarul din localitatea Valea Mărului a declarat că autoritățile publice locale au o colaborare bună cu agenții economici din zonă. Mai mult, în consiliul local există consilieri care sunt și antreprenori.

VIRGIL DOCA, primarul localităţii Valea Mărului, judetul Galati

La această oră, la Valea Mărului avem în derulare opt proiecte cu fonduri europene și guvernamentale, depășind 15 milioane de euro. Aș enumera un proiect de extindere de apă, canalizare și stație de epurare, în valoare de șase milioane, modernizarea a 20 de km de străzi, construcții dispensar, grădinițe, o platformă de gunoi de grajd și un proiect la care țin eu foarte mult, privind sistemul de mangemnet al deșeurilor, în sumă de 60 de milioane de euro, unde vor fi angajați și peste 200 de localnici.

Tradițional, Iurie Calestru pune accentul emisiunii și consideră că parteneriatele public-private pot aduce noi locuri de muncă și reducerea migrației.

IURIE CALESTRU, director IDEP Moldova

Nu doar parteneriatele public-private sunt metoda de cooperare cu mediul de afaceri. Aici putem vorbi și despre variantele de concesiune, în unele părți. Dar noi credem că apariția locurilor de muncă este cheia succesului pentru dezvoltarea localului. Acest lucru a oferi: creșteri la buget, redusă migrația și chiar mărit numărul populației

Detalii aflăm din cadrul emisiunii “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *