A început competiția între cele mai bune proiecte, destinații și branduri care promovează turismul receptor din Republica Moldova. Câștigătorii celor 20 de categorii dedicate sectorului vor fi premiați în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Turismului Republicii Moldova, care va avea loc în data de 23 martie 2018. Votarea a început, iar publicul îi poate alege pe cei mai activi jucători din industria turismului receptor pe platforma www.galaturismului.md

Gala Turismului Republicii Moldova, unul dintre evenimentele emblematice ale industriei, are ca scop principal promovarea destinațiilor turistice din țară și stimularea participării agenților economici la dezvoltarea industriei turismului receptor.

Diana Lazăr, vice director, Proiectul de Competitivitate din Moldova

Gala Turismului Republicii Moldova este un eveniment de referință pentru acest sector întrucât vine să răsplătească eforturile depuse de cei implicați și să le recunoască meritele. Turismul este un sector cu un mare potențial de dezvoltare și care poate asigura o creștere economică țării. De aceea, USAID și Guvernul Suediei susțin evenimentele și acțiunile care au ca scop promovarea imaginii Moldovei drept destinație turistică.

Vitalie Zaharia, director general, Organizatia de Atragere a Investitiilor si Promovare a Exporturilor din moldova (MIEPO)

Gala Turismului Republicii Moldova are drept scop promovarea turismului nu numai al celui extern, ci în primul rând a turismului autohton la nivel național, prin stimularea tuturor jucătorilor din sector. Republica Moldova este un stat al cărui potențial turistic încă nu a fost valorificat pe deplin, un stat unde autenticul  e la el acasă, fapt pentru care sporesc șansele de a atrage turiștii atât din Europa, cât și de pe celelalte continente ale lumii, dacă aplicăm o startegie de promovare corectă, care ar aduce venituri în bugetul țării.

Astfel,  până pe 17 martie toți doritorii pot vota pe pagina online a evenimentului top 10 pentru cele 20 de categorii dedicate turismului:

Agenții de turism emițător din Republica Moldova

Agenții de turism receptor din Republica Moldova

Ambasadori ai turimsului din Republica Moldova

Branduri ce promovează turismul din Republica Moldova

Bucate îndrăgite de turiștii care vizitează Republica Moldova

Destinații turistice recomandate turiștilor străini

Evenimente ce generează flux de turiști străini

Ghizi de turism din țară recomandați turiștilor străini

Meșteri populari ce promovează Republica Moldova

Oameni ai turismului emițător din Republica Moldova

Oameni ai turismului receptor din Republica Moldova

Proiecte și Inițiative de dezvoltare a turismului din Republica Moldova

Restaurante recomandate turiștilor străini

Surse media de promovare a turismului din Republica Moldova

Transportatori auto ce operează curse în Republica Moldova

Transportatori avia ce operează curse în Republica Moldova

Unități de cazare amplasate în afara Chișinăului

Unități de cazare amplasate în Chișinău

Vinării din Republica Moldova recomandate turiștilor străini

Vinuri din Republica Moldova recomandate turiștilor străini

Câștigătorii la cele 20 de topuri vor fi aleși în baza unei medii formate din 40% – votul juriului, 30% – votul grupului de experți și 30% – votul on-line al publicului. Cei care vor acumula cele mai multe puncte vor fi premiați  în cadrul Galei Turismului Republicii Moldova 2018.

Alexandru Filipschi, președintele Federației de Promovare a Turismului din Republica Moldova

Gala Turismului Republicii Moldova este un eveniment extrem de important pentru acest sector și se află la cea de-a treia ediție. Gala sparge an de an stereotipurile și demonstra că în Republica Moldova există turism și atracții turistice care trebuie vizitate și promovate în afara țării noastre.

Evenimentul este organizat de Federația de Promovare a Turismului din Republica Moldova, în colaborare cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), asociațiile de profil din domeniu, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

REDACTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *