Centrul raional de Tineret Hîncești, în parteneriat cu Consiliul raional Hîncești, Consiliul raional al tinerilor din Hîncești şi Direcţia Cultură şi Turism a organizat un eveniment frumos cu menirea de a îndemna şi sensibiliza populaţia raionului de a preveni răspândirea COVID-19.

Toţi cei prezenţi, cu o voce unică au venit să spună – „Tinerii raionului împotriva COVID -19!”.

Tinerii au fost susţinuţi de către Preşedintele raionului dl Iurie LEVINSCHI, dna Lilia TĂNASE, Vicepreşedinte, Ion TULBU, Şef, Direcţia Cultură şi Turism, dl Ion CROITORU, manager, Centrul Raional de Tineret Hînceşti, asistenţi medicali, presa raională şi voluntari care au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului.

Ritmurile muzicii şi căldurii dansului, demonstrat cu maiestrie de către discipolii Şcolii de Arte, „Timotei Bătrînu” a dat start Flash-mob-ului. Ulterior, voluntarii s-au oferit să dăruie trecătorilor o mască pentru protecţia împotriva virusului şi un mărţişor ca semn al sosirii primăverii, dorindu-le sănătate, noi începuturi şi speranţă.

Scopul acestui flashmob constă în mobilizarea tinerilor din raion pentru a informa locuitorii că virusul Covid-19 prezintă un pericol pentru viața și sănătatea fiecăruia dintre noi. Totodată, vrem să aducem un zîmbet pe fața trecătorilor felicitîndu-i cu prima zi de primăvară și oferindu-le gratuit, cîte un mărțișor și o mască de protecție, îndemnîndu-i să respecte recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Această inițiativă are dublu prilej, și anume sosirea primăverii, anotimp în care lumea vrea să iasă din casă, din acea autoizolare, să se plimbe cu familia, să desfășoare activitățile în aer liber.

Totuși suntem triști pentru că raionul de află sub Cod Roșu epidimiogic, iar noi ne-am simțit responsabili să dăm un semn de alarmă în rândul tuturor, celor vârstnici, celor ce nu doresc să creadă că există această boală. În plus, acest flashmob a fost un mic eveniment special ce a surprins plăcut oamenii, le-am discrețit frunțile și le-am făcut ziua mai frumoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *