“Vor lupta pentru sănătatea pacienților lor, le vor acorda ajutorul necesar și vor respecta intimitatea și voința fiecărui pacient“.

Aceasta este doar o parte din jurământul lui Hipocrate, care a fost depus astăzi de cei peste 900 de absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova. Alături de profesori și cei dragi, absolvenții au devenit medici cu acte în regulă.

Ecaterina Guțu și Lilia Cotorobai au terminat Facultatea de Medicină Generală la Specialitatea Sănătate Publică. Fetele spun că au emoții mari și chiar dacă viața unui medic nu este atât de ușoară în Republica Moldova, fetele spun că vor respecta fiecare cuvânt din jurământul care l-au depus astăzi.

Ecaterina Guțu, absolventă
După o muncă asiduă de șase ani cu examene, testări, colocvii, în sfârșit mă simt pregătită să ajut acele persoane care au nevoie de mine.
Cu toate acestea, majoritatea studenților vor fi repartizați la locurile de muncă din țară abia după ce vor termina și masteratul. În acest mod, cei care vor dori să muncească în timpul studiilor de master, vor fi nevoiți să-și caute singuri de muncă. Chiar și așa, mulți studenți afirmă că știu ce îi așteaptă și se simt pregătiți pentru orice.
Ion Ababii, rectorul Universității de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testimiţeanu”
Astăzi ați devenit posesorii unei profesii neobișnuite, care cere cunoștințe și profesionalism, combinat cu dăruire și omenie. Vă urez tuturor succese în viitoarea carieră de medic și farmacist și sunt absolut sigur că o veți presta la înălțime.
Cei mai emoționați au fost totuși părinții care și-au văzut odraslele acolo unde șii doreau demult.
Ana Nucă, părinte
Sunt niște emoții frumoase, dar pe care le trăim o singură dată. Le urăm drum bun și realizări frumoase în această minunată cale pe care ei au decis să o aleagă.
AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *