În Piața Marii Adunări Naționale a început instalarea Pomului de Crăciun. În următoarele zile va fi montată carcasa metalică, crengile și vor fi puse jucăriile și luminițe, astfel încât bradul să fie gata pentru inaugurare pe 1 decembrie.

Solicitat de IPN, șeful Asociației de gospodărire a spațiilor verzi, Serghei Carp, a declarat că în câteva zile va fi montată carcasa metalică, iar apoi se va purcede la instalarea bradului propriu-zis și la instalarea jucăriilor. În mare parte vor fi jucăriile din anul trecut. 30% vor fi jucării noi. Pentru achiziții au fost alocați circa 35 de mii de lei. Globurile vor fi în nuanțe argintii și aurii.

La ședința operativă de luni, primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că anul acesta va exista un concept unic referitor la organizarea sărbătorilor de iarnă, convenit între Primărie, Guvern și agenții economici. Potrivit edilului, totul va fi pregătit în timp util, va fi un sigur Pom de Crăciun și vor foarte multe activități pentru copii.

Pomul de Crăciun din PMAN a fost oferit, anul trecut, în dar orașului de către o companie producătoare de brazi artificiali. Construcția are formă conică și atinge 20 de metri înălțime. Bradul are o perioadă de exploatare de 7-8 ani, după care poate fi reînnoit, folosind carcasa și modificând decorațiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *