Premieră pentru ZIPHOUSE, acolo unde s-a desfășurat prima ediție din acest an de Fashion Cappuccino. În cadrul acestui eveniment s-a discutat cu fondatorul Avilion Models, Dumitru Slobodniuc, despre cum s-au pus bazele unei agenții de modele absolut inedite pentru Republica Moldova, despre provocările acestui domeniu și despre motivația de a descoperi noi talente în rândul tinerilor de la noi.

La discuțiile publice au fost prezente personalități din lumea modelingului și a artei. Cu acest prilej, au avut posibilitatea a-i acorda întrebări atât fondatorului agenției, cât și modelelor ce fac parte din echipă.

,,Am organizat acest eveniment cu scopul de a atrage mai mulți tineri către industria fashion, de a promova frumosul în societate, deoarece moda este și ea o latură a artei. Pot să spun că și la noi în Republica Moldova sunt tineri  cu ambiție, iar noi cei de la Avilion Models oferim oportunitatea  de dezvoltare personală, noi dispunem de mentori ce organizează traininguri, cum să defileze corect, cum să  se poziționeze  corect la cameră”, spune fondatorul agenției Avilion Models, Dumitru Slobodniuc.

Criza pandemică a avut și ea o oarecare influență, deoarece agenția colaborează cu parteneri din UE și Asia, și ele reprezintă piețe țintă, prin intermediul cărora tinerii din Republica Moldova se fac recunoscuți. La etapa actuală, la capitolul modeling, țara noastră este slab dezvoltată, mai susțin specialiștii.

,,În Chișinău, în principiu, există puține evenimente legate de industria modei, așa că tot ce văd încerc să vizitez și să mă inspir. Prin urmare, îi cunosc pe Dima și Slava de mult timp, așa că eram sigură că seara va fi nemaipomenită. Cel mai interesant lucru a fost să aud despre viața în străinătate și despre câștigurile modelelor care sunt preocupați în serios de industria dată. În general, băieții au vrut să o facă cool, și le-a reușit!”, mărturisește fotograful Lina Burbulia. Agenția Avilion Models și-a început activitatea pe data de 20 octombrie 2019, și acum conlucrează cu 35 de modele, ce deja au reușit să defileze pe podiumurile din București, Milano sau Paris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *