A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus în România. Adrian Streinu-Cercel: Pacientul a murit de cancer, nu de infecția cu coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că s-a înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României.

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat în direct la TVR că boala preexistentă este cea care a dus la decesul pacientului, nu infecția cu coronavirus:  “Nu este legătură între prezența virusului și decesul pacientului. Pacientul a murit de un cancer terminal. Faptul că avea și coronavirus e cu totul altceva. Nu are legătură una cu alta.[…] Pacientul nu avea nicio manifestare dată de acest virus, era cum sunt si celelalte persoane care au virusul și nu au manifestări. Ceea ce s-a manifestat – s-a manifestat neoplazia, cancerul, care era în fază terminală. Deci, practic, a murit de cancer și nu de infecția cu coronavirus.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *