La Universitatea Tehnică din Moldova a fost inaugurat laboratorul metrologic Mitutoyo în trei coordinate. Contribuția companiei japoneze Mitutoyo, lider mondial în domeniul metrologiei, este o continuare a bunei colaborări cu Universitatea Tehnică din Moldova, inițiate și parafate printr-un acord de parteneriat în 2017.

Cu prilejul sărbătoririi a 50 de ani de prezenta in Europa, compania Mitutoyo a donat Universiatii Tehnice din Moldova o mașină de măsurat în coordinate, manuală, tip Crysta Plus M443 capabilă să realizeze măsurători cu pas digital de 0.0005mm și acuratețe de (3.0+4L/1000) μm, considerată de specialiștii în domeniu drept una din cele mai performate mașini din aceasta categorie, precum și un calculator cu programul MCOSMOS inclus. Specialiștii Mitutoyo au efectuat instalarea și calibrarea mașinii precum și instruirea cadrelor didactice care vor utiliza acest echipament. Întreaga donație Mitutoyo se ridica la aproximativ 15,000 Euro.

Și în septembrie 2017, printr-o donație de aproximativ 15,000 de Euro, Mitutoyo a echipat primul laborator metrologic de la UTM.

Prezenți la inaugurare, Domnul Shigeyuki Sasaki, Președinte Mitutoyo Europe GmbH, și Domnul Viorel Bostan, Rectorul UTM eu reiterat importanța și beneficiile acestei colaborări

” Credem că UTM are posibilitatea de a deveni centru de expertiză în domeniul metrologiei în Republica Moldova și, de ce nu, ar putea face pașii necesari pentru a deveni un laborator acreditat pentru a oferi servicii industriei țării. Compania Mitutoyo va susție UTM în această aspirație” a menționat Domnul Shigeyuki Sasaki.

La inaugurare au mai fost prezenți specialiști Mitutoyo Romania SRL, membri ai corpului didactic și academic, ai comunității de afaceri, invitați speciali și studenți.

Echipamentele Mitutoyo acoperă întreg spectrul de aplicații de măsurări liniare, de la instrumentele mici de măsură analogice și digitale (șublere, micrometre, ceasuri comparatoare si indicatoare), la mașinile pentru măsurarea formei, contururilor, suprafețelor sau durității si pana la mașinile de măsurat în coordonate, sisteme de măsurare optice sau vision. Rezoluția și acuratețea acestor instrumente precum și soluțiile oferite în domeniul automatizării măsurărilor recomandă compania Mitutoyo drept unul dintre cei mai inovativi fabricanți din domeniu, oferind utilizatorilor echipamente de înaltă calitate.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *