Cum se poate reveni corect la alimentația sănătoasă, care sunt alimentele indicate și cele interzise după perioada de spitalizare cu COVID-19? Cât de importantă este reluarea activității fizice, care sunt exercițiile necesare, durata și ritmul recomandat pentru pacienții care au suportat boala?
Despre aceste subiecte au vorbit experții invitați Victoria Ursu, specialistă în nutriție clinică și comunitară și Alisa Tăbîrță, doctor în științe medicale, conferențiar universitar, USMF, în cadrul webinarului „Alimentația și activitatea fizică după COVID-19”, moderat de Cristina Stratulat, consilier în comunicare la MSMPS. Evenimentul online din 11 decembrie 2020 este parte din campania „Suport în reabilitarea fizică și psihologică după COVID-19”, desfășurată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare. Campania vine în ajutorul persoanelor care au suferit de o formă gravă de COVID-19, oferindu-le recomandări și informații utile pentru a le ușura procesul de reabilitare.

Iată care sunt cele mai importante recomandări privind alimentația și activitatea fizică în perioada de reabilitare după COVID-19:

  1. Evită alimentele cu efecte inflamatorii:
  2. Zahărul, făina albă, drojdia, produsele de patiserie;
  3. Produse marinate sau murate;
  4. Aromatizatori, aditivi, coloranți.

Vezi toate recomandările experților în webinarul integral aici: facebook.com/OMSMoldova/videos/821092221790249 Află mai multe despre reabilitarea post-COVID urmărind pagina OMS Moldova și a Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *