Moldovenii din Paris au comemorat printr-un miting evenimentele tragice de pe 7 aprilie 2009. Evenimentul a avut loc în fața ambasadei Republicii Moldova din Paris. S-au comemorat victimele din 2009 și s-a protestat față de neelucidarea cazului.

Manifestanții au reamintit că în acele zile peste 600 de tineri au fost maltratați și torturați în străzi și comisariate, iar unii dintre ei au decedat. Dacă până în 2014 niciuna dintre persoanele implicate în acele crime (polițiști, procurori, judecători, miniștri, șef de stat…) nu a fost condamnată definitiv, în 2014-2015 guvernanții „pro-europeni” au venit cu găselnița „condamnat, dar dispărut din sala de judecată”, mai spun basarabenii stabiliți la Paris.

„Cine o să răspundă? Unde-s torționarii? Când va fi dreptate?”, „Fără Dreptate nu există Libertate!”, „Nu v-am votat să vă împărțiți Moldova!”, „Jos mafia Plahotniuc!”, „Țineți-vă promisiunile pro-europene” – sunt doar câteva mesaje care au fost enunțate în timpul mitingului.

Protestatarii au ajuns la concluzia că,  guvernanții s-au discreditat prin ilegalitățile comise sub stindard european și devine din ce în ce mai evident că unica cale de integrare europeană a Republicii Moldova este unirea cu România.

AUTOR: Traian Albu, corespondent MOLDOVA 9, FRANȚA

 GALERIE FOTO:

1 2

3 4

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *