15 tineri din Republica Moldova au fost premiați pentru cele mai bune planuri de afaceri în cadrul Seed Forumului și a Conferinței de închidere a Proiectului “Joint Opportunities in Business for Youth”. În total 60 de tineri din Republica Moldova și Ucraina au fost instruiți în domeniul antreprenorial și au participat la o serie de activități, care s-au încheiat cu prezentarea planului de afaceri și premierea celor mai bune și realiste idei cu impact socio – economic și transfrontalier.  

Prezent la eveniment, Vasile Vulpe, Șef direcție politici economice și mediul de afaceri, Ministerul Economiei și Infrastructurii a subliniat că tinerii sunt o forță motrice a economiei unei țări, iar susținerea acestora în inițierea și dezvoltarea afacerilor este o prioritate și o preocupare continuă a Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Petru Gurgurov, Director general interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a evidențiat rolul și misiunea organizației în susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, inclusiv pentru tineri, printr-o serie de programe de suport. “Prin acest proiect, au fost vizate activități ce presupun creșterea abilităților antreprenoriale și manageriale a tinerilor prin aplicarea unor  tehnici moderne și inovatoare, elaborarea de planuri de afaceri realiste, promovarea și stimularea spiritului de echipă, modalități variate  de prezentare”, a afirmat Petru Gurgurov.

Vladimir Pavel, Director al consiliului administrativ al Organizației de tineret ”Noua Generație Europeană” din Ismail, Ucraina, a menționat  că prin acest proiect tinerii au acumulat experiență; au învățat să-și structureze și să-și prioritizeze ideile de business, pe care să le dezvolte în țările lor de origine.

Tatiana Udrea, reprezentanta Agenției Germane de Cooperare (GIZ Moldova) a ținut să felicite organizațiile care au implementat cu succes acest proiect și a încurajat mai multe organizații să aplice la proiecte de finanțare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalier Moldova-Ucraina.

Menționăm că cei 60 de tineri au fost instruiți și ulterior ghidați de către 10 mentori profesioniști în a-și elabora sau defini planuri concrete de afaceri. Tinerii beneficiari, precum și alți tineri dornici să lanseze și să dezvolte o afacere,  vor putea beneficia în continuare de suport pentru elaborarea planurilor de afaceri și consultații prin intermediul e-PLATFORMEI, lansate în cadrul proiectului.

Participanții la eveniment au beneficiat de informare și materiale suplimentare privind alte instrumente de suport antreprenorial oferite în cadrul Programelor naționale gestionate de ODIMM.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *