Papa Francisc a oficiat Slujba de Paşte dedicată Învierii lui Iisus Hristos şi a oferit binecuvântarea ”Urbi et Orbi” de la bazilica Sfântul Petru din Vatican. Mesajul Papei Francisc de Paștele catolic a fost unul împotriva fricii.

Suveranul Pontif i-a îndemnat pe credincioși la slujba oficiată la Vatican, sâmbătă seara, să nu își piardă speranța „în aceste luni întunecoase de pandemie”.

Anul trecut, Papa Francisc a vorbit despre reducerea sau chiar anularea datoriei țărilor sărace. „La ceas de întuneric, când omenirea se confruntă cu pandemia şi alte boli, creştinii trebuie să pună la inimă mesajul de Paşte al îngerului ca să nu se teamă”, a spus Papa Francisc, în bazilica Sfântul Petru, relatează Agerpres.

„În aceste luni întunecoase de pandemie, îl auzim pe Domnul Înviat care ne invită să începem din nou, să nu ne pierdem niciodată speranţa”, a mai spus el. Circa 200 de credincioşi şi clerici s-au alăturat liturghiei.

Numai un număr limitat de persoane au avut voie să participe ca măsură de precauţie pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioşi „să împrospăteze zi de zi începutul drumului, uimirea primei întâlniri” cu Domnul „şi, modeşti, să ne lăsăm surprinşi de căile lui Dumnezeu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *