Cinci fondatori de startup-uri tehnologice din Republica Moldova își vor prezenta afacerile la competiția online Seedstars Chișinău 2020/21.

Un singur câștigător local va merge la etapa regională, în Marea Finală, unde îl așteaptă marele premiu de 500.000 USD în investiții de capital pentru dezvoltarea propriei afaceri. Evenimentul de prezentare va fi transmis online, LIVE pe pagina de Facebook a evenimentului Seedstars. Notează-ți în calendar – 26 noiembrie, la ora 16:00 – și nu rata evenimentul: seedsta.rs/38PTNlb! Competiția online Seedstars Chișinău 2020/21 este organizată cu sprijinul partenerului principal, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, precum și al partenerilor locali USAID și Suedia, organizatori fiind TEKWILL și Startup Moldova.

Seedstars este o companie privată cu sediul central în Elveția, care desfășoară în fiecare an concursul de prezentare a startup-urilor bazate pe idei tehnologice și inovative, inclusiv de pe piețele emergente.

„Suntem încântați că am ajuns la Chișinău cu Online Seedstars World Competition. În pofida pandemiei globale, scopul nostru rămâne să oferim startup-urilor locale oportunități avantajoase de scalare, de creștere a vizibilității și de obținere a finanțării pentru a-și extinde afacerile. Suntem siguri că acest eveniment de prezentare a ideilor va fi unul remarcabil, în care vom cunoaște cele mai recente inovații și soluții oferite de ecosistemul local”, precizează Zarina Gabdolova, manager de evenimente în regiunea CEE și Asia Centrală la Seedstars.

Pentru Moldova, competiția a trecut deja în faza următoare, dat fiind faptul că procesul de selecție aduce cinci startup-uri locale în etapa de pitching, unde un câștigător va fi selectat pentru a se alătura evenimentului regional Online Seedstars World 2020/21 din iarna anului următor. Participanții înscriși în competiție sunt:

În prezent, startup-urile participante la concurs se pregătesc pentru a concura pentru titlul de câștigător local, ceea ce le va permite să treacă la etapa regională a competiției. Doar unul dintre ele vor accede în Marea Finală, unde bătălia se dă pentru premiul în valoare de 500.000 USD în investiții de capital.

Pentru mai multe noutăți și pentru a viziona transmisiunea live, urmăriți pagina de Facebook Seedstars  https://seedsta.rs/38PTNlb

***

DESPRE SEEDSTARS

Seedstars este o companie privată din Elveția, care are misiunea de a aduce un impact în viața oamenilor din piețele emergente, prin tehnologie și antreprenoriat. Activitățile grupului acoperă peste 90 de ecosisteme create din inițiative  diferite, precum: Competiția Online Seedstars World, programe de accelerare, hub-uri (Seedspace), investiții de capital de risc și activități de fortificare a companiei.

Competiția a început în anul 2013, când 2 parteneri de afaceri – Pierre-Alain Masson și Alisée de Tonnac – au pornit într-un turneu mondial pentru a cerceta 20 de ecosisteme antreprenoriale și a identifica cele mai promițătoare startup-uri în stadiu incipient, punând bazele celei mai mari comunități antreprenoriale.

Prima competiție a avut loc în 13 țări și s-a bucurat de un succes răsunător. Concursul a  arătat lumii potențialul neexplorat al economiilor în curs de dezvoltare, soluțiile inovatoare și antreprenorii talentați dispuși să-și transforme comunitățile. Acest fapg a rezultat în turnee mai mari în următorii șase ani, reunind mii de antreprenori, mentori, investitori și experți. Astăzi, Seedstars World este cea mai mare competiție pentru startup-uri de pe piețele emergente. Reinventând turneul mondial, în 2020, Seedstars călătorește în format digital pe tot globul și organizează peste 100 de competiții locale online. Un singur câștigător va fi selectat pentru a reprezenta fiecare țară și va fi invitat să participe la una dintre cele 5 competiții regionale. Câștigătorii locali au oportunitatea de a-și reprezenta țările în Marea Finală (în luna aprilie), acolo unde startup-urile concurează pentru investiții de până la 500.000 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *