Un grup religios din Coreea de Sud, numit Shincheonji Biserica lui Isus, a declarat că peste 4.000 de membri ai bisericii care s-au vindecat de COVID-19, sunt dispuși să doneze plasmă pentru dezvoltarea unui nou tratament.

Cantitatea de sânge va fi în valoare de aproximativ 83 de miliarde de dolari dacă  fiecare din cei 4.000 de pacienți donează 500 ml, conform tranzacției curente din Statele Unite. „Este dificil să  se accelereze dezvoltarea unui medicament pentru COVID-19 cu doar 200 de pacienți vindecati care și-au exprimat dorința de a dona sânge. Donarea masivă de la pacienții vindecati din Biserica Shincheonji va rezolva problema lipsei de sânge pentru cercetare ”, a declarat un oficial de la Green Cross Pharma, o companie biofarmaceutică din Coreea de Sud.

In primul trimestru al acestui an, virusul  care s-a răspândit rapid,a lovit membrii bisericii din Daegu din Coreea de Sud, unde primele semne ale crizei au apărut odată cu controversa asupra masivilor vizitatori din China, înainte sa apara infectarea membrilor din aceasta biserica.

„Am avut o discuție cu cadrele medicale și am încercat să stabilim un plan detaliat pentru donare. Unii dintre membrii vindecati au donat deja individual, in semn de recunostinta pentru asistența acordata de  guvern și ingrijirea pe care au primit-o din partea cadrelor medicale. Si in celasi timp, si-au exprimat dorința de a  aduce o contributie societatii ”, a declarat un oficial în biserică.

Unele administrații locale din Coreea de Sud au introdus recent acțiuni împotriva bisericii cu acuzații potrivit cărora biserica nu ar fi cooperat cu autoritățile, prin faptul că nu ar fi prezentat lista completă a facititatilor  și  a membrilor bisericii.

„Nu s-a găsit nicio dovadă precum că Shincheonji ar fi furnizat liste modificate sau din care sa lipseasca anumite nume. Au fost doar diferențe minore “, a declarat Kim Kang-lip, ministrul adjunct al Sănătății. Cercetările academice efectuate cu privire la Shincheonji și COVID-19 au dovedit că biserica „a furnizat lista membrilor sud-coreeni la șase zile după ce le-a fost solicitată” și „inițial nu ea fost clar dacă ar fi trebuit ca raportul să includa inchiderea proprietatilor si a facilitatilor disponibile” atunci când guvernul a solicitat  si lista proprietatilor imobiliare.

(Shincheonji și Coronavirus în Coreea de Sud: De la fictiune la realitate – Raport

https://www.eupoliticalreport.eu/covid-19-and-the-shincheonji-church-in-south-korea-a-white-paper-reveals-the-truth/)

Coordonatorul Media al Shincheonji a declarat că biserica va coopera fidel cu cei care se ocupa de aceste  investigații din cadrul agențiilor guvernamentale.

Coreea de Sud a raportat 12.535 de cazuri confirmate și 281 de decese cauzate de COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *