Ziua Limbii Române se sărbătorește în România la data de 31 august, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990.

”Româna – în primele 20 de limbi vorbite, printre cele 6.000-7.000 de pe planetă”, a declarat președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop pentru Agerpres.

De altfel, în acest an se împlinesc 30 de ani de la adoptarea Legii prin care se conferea limbii moldoveneşti statutul de limbă de stat. Până astăzi, însă, conducerea țării, dar și oamenii de rând au păreri împărțite legate de sărbătoarea din 31 august. Spre exemplu, dacă premierul Maia Sandu declară tranșant că R.Moldova va sărbători, sâmbătă, Ziua Limbii Române, președintele pro-rus, Igor Dodon susține că va marca Ziua Națională a Limbii, potrivit rfi.ro

De Ziua Limbii Române, Ambasada României la Chișinău anunță ceremonia de premiere a participanților la concursul de eseuri „România mea”, ediția 2019.

„În primul rând, pe 31 august noi o să sărbătorim Ziua Limbii Române, nu ziua limbii de stat. Nu ştiu ce o să sărbătorească preşedintele Dodon. E treaba lui. Noi sărbătorim Ziua Limbii Române, aşa a fost întotdeauna în cazul nostru”, a declarat recent, premierul Maia Sandu, într-un interviu pentru Adevărul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *