Peste 300 de copii au participat la Charity Tennis Festival, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor. Una dintre cele mai importante idei ale festivalului este integrarea în sport și viața socială a copiilor din orfelinate și familii social-vulnerabile, care au fost principalii eroi ai evenimentului.

Astfel, pe langa oaspeti si vizitatori, au participat la festival si copii din Gimnaziul Internat din Straseni, Scoala-internat din Carpineni, Centrul de plasament temporar “Curcubeul Sperantei” din Vadul lui Voda si multi alti copilasi din familii social-vulnerabile. “Prin intermediul Charity Tennis Festival, care este un eveniment cu caracter sportiv-social, ne-am stabilit scopul de a demonstra ca toti copii sunt egali, in special in ceea ce tine de tenis” – a declarat Marina Tauber, presedintele Federatiei de Tenis din RM.

De asemenea, pe parcursul evenimentului, cei prezenti au participat la concursul “Cel mai rapid serviciu”, in cadrul caruia o bratara speciala masura viteza si puterea serviciului, au putut face multiple fotografii cu “clona” lui Radu Albot, au primit cate o minge cu autograful celui mai bun tenismen al Moldovei si, desigur, au jucat tenis sub conducerea tenismenilor profesionisti si antrenorilor de tenis.

47f71b7f-e25e-4847-a148-dc52a3ae3fd1 137ee9f9-5ecf-47e6-b015-42bf96010081

Mai mult decat atat, a fost organizata o zona de concert speciala cu program muzical si numere de magie, care i-au incantat pe micii oaspeti ai festivalului.

Spre sfarsitul festivalului, toti participantii au format un trenulet enorm si s-a indreptat spre cadourile oferite de Marina Tauber, presedintele FTM, si Cristina Turcan, fondatoarea organizatiei “Suflet Generos”. Iar reprezentantilor prezenti ai internatelor le-au fost daruite echipamente pentru tenis, pentru ca copiii sa poata continua sa practica acest gen de sport.

“Evenimentul de astazi si-a atins scopul in momentul in care am vazut pe fetele copiilor zambete. Acesta este motivul pentru care organizatia noastra exista si isi desfasoara activitatea. Un lucru este sigur, nu ne vom opri aici. Alaturi de Federatia de Tenis din RM am ajuns deja la a patra editie a festivalului caritabil de tenis si urmeaza a fi inca multe alte editii” – Cristina Turcan, fondatoarea Asociatiei Obstesti “Suflet Generos”.

43093312-af0e-426c-9a2e-61da3aadcc14 a9f65cf2-d50e-4e5e-8c84-662429172962

Mentionam ca, vineri, 27 mai, in incita hotelului Codru a avut loc o licitatie de caritate, resursele acumulate in cadrul careia la fel vor fi acordate copiilor din orfelinate si familii social-vulnerabile. Mai mult, unul dintre obiectele scoase la licitatie a fost oferit de catre Federatia de Tenis din RM in colaborare cu Federatia de Tenis din Rusia. Acesta reprezinta o minge de tenis cu autograful unuia dintre cei mai populari si iubiti tenismeni rusi – Marat Safin.
AUTOR: Elena Zaharia, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *