Alegeri parlamentare noi în trei circumscripții vor avea loc pe data de 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale generale.

Scrutinul parlamentar va fi organizat în circumscripțiile electorale uninominale numărul 33, municipiul Chișinău, numărul 48, orașul Slobozia, Tiraspol și Bender și numărul 50, la Vest de Republica Moldova. Comisia Electorală Centrală a stabilit data alegerilor în ședința din 29 iulie, transmite IPN.

Mandatele de deputat au devenit vacante după ce Parlamentul a luat act de demisiile a trei deputați aleși în circumscripțiile electorale date la alegerile din 24 februarie 2019. Este vorba despre Andrei Năstase, Viorel Melnic și Maia Sandu.

CEC invită alegătorii din circumscripțiile date să completeze formularul de înregistrare prealabilă online, la rubrica ,,Înregistrare prealabilă”, pe pagina www.alegator.md.

Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. 4 septembrie este ultima zi de înregistrare prealabilă pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie. Cu 25 de zile înainte de ziua scrutinului, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea prealabilă va contribui la stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota și la identificarea numărului secțiilor de votare necesare, precum și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secțiilor de votare respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *